Thursday, January 15, 2015

čības kajas!

Lapimaa on Kailile eriliselt õnnistavalt mõjunud. Täna hommikul tööle sõites ohkas ta autoroolis südantlõhestavalt: "No on ikka ilu, Dzii..."  Dziisas Kraist, ootasin lause lõppu. "..."Dziibas Kaajas," lõpetas Kaili pühalikult. Mis läti keeles tähendab "Sussid jalga!" Ma kõõksun sellest veel siiamaani. 
Meie uut bossi Anna-Mari kutsub Kaili Ave Mariaks.

Kas keegi arvab siin, et koristamine on mingi lihtne värk? (kirjutab Kaili)

Esimesel päeval võttis Anja (Possu) meid sappa.
Niisiis. Siivujate ruum keldris sisaldab igasuguseid asju. Seal on puhtad linad (sinise või punase ülipeene triibukesega servas) ja padjapüürid ja soojad padjapüürid ja tekikotid ja padjad, saunalinad ja käterätid ja rätid vetsu põrandale,  siis kohv ja suhkur ja koor (teate küll, need pisikesed), siis seep ja dushigeel ja vetsupaber ja paberkäterätid, siis nõudepesuharjad ja prügikotid ja tabletid nõudepesumasinasse ja köögilapid,  siis märkmepaberid ja hotelli reklaamlehed ja sildid "Ära sega",  siis potid ja pannid ja klaasid ja lusikad-noad-kahvlid ja veel igast träni, mis kohe meelde ei tulegi. See kõik on topitud umbes 7x3 ruumi. 

See kõik peab ühes apartemendis olemas olema. Koristaja-varustaja peab köögis vaatama,et vastavalt inimeste arvule, kes sellesse elamisse mahuvad (2 või 4 või 6 või8)  oleksid olemas kõik kohvijoogiks tarvilikud asjad ja nõudepesuvahend ja käterätid ja ühte sorti hari ja teist sorti hari ja prügikotte ja kaks valget puhast lappi ja nõudepesumasina jaoks vahend (miski läks kindlasti veel meelest). Vannitoas ja wc-s on jälle omad asjad mis olema peavad ja elutoas omad ja magamistoas on vaja eriti tähelepanelik olla. Kui voodi on kahele inimesele, kuid kahes tükis, siis tuleb voodisse panna 2 sinise õmblusega lina, kui kaheinimese voodi on ühes tükis, siis punase õmblusega lina. Patjadele on vaja kõigepealt ümber panna soe padjapüür ja selle peale tavaline. Korteris olevale lahtikäiva diivani jaoks on vaja pesu panna eraldi pesukasti. Kui seal on pesu olemas, tuleb kontrollida, ega keegi sinna viina või midagi muud väärtuslikku pole peitnud. Ja kas kõik vajalikud linad-püürid ikka olemas. 
Kui kõik need toad juhtuvad olema Gold majas, siis on vaja panna ühtesid asju ja kui need on Unnamanna majas, siis on kõik jälle nats teisiti. Ja siis on neil veel üks issanda maja, mille nimi praegast meelde ei tule. Kõike seda esitas meie Anja meile meie esimesel tööpäeval soravas soome keeles ja peast. Sai 10 punkti. Küll meie Ulviga oskame hästi naeratada ja kuulata! (Tõele au andes olime me ikka ette ka valmistunud ja terve rea veidraid sõnu - nagu ligased laganad ja roskapussu ja tyyny ja kogeleme jne ära õppinud).

See oli alles algus. Edasi põrutasime vaatama, kuhu prügi tuleb panna ja kus me saame oma koristusvahendite täitepudeleid täita ja kust tulevad puhtad lapid. Ühte osa neist pestakse 95 kraadi juures ja teisi 60 ja milliseid tohib koos pesta ja milliseid mitte ja kui ikka koos, siis millised tuleb eraldi kotti panna ja osa lappe on vaja kuivatada ja osa märjaks jätta. Punaste lappidega koristatakse kööki ja sinistega kempsu ja rohelistega ülejäänud ruume - siinkohal tehti küll õnneks mööndus, et päris nii ikka ei pea aga ühe ja sama lapiga ei peaks koristama kööki ja kempsu, eriti veel järjekorras kemps-köök. Jälle sai meie Possu  sorava esituse eest 10 punkti.

 Kogu see hotellikompleks on ehitatud selliselt, et inimestel oleks, mida pikkadel õhtutel pärast suusatamist teha. Ehk et lihtsurelik ei ole võimeline selles majas ilma kaardita orienteeruma. Meie aga, nagu te aru saite, tormasime Anja järel ühest uksest sisse, teisest välja ja päris välja ja garaaži ja issand ise teab kust-kuhu veel. Jumala abiga jõudsime ikka tagasi.

Retseptsioonist saame hommikuti nimekirja, mis korterid on vaja koristada. Läks! 

Iga päevaga muutume osavamaks. Ja kui me ükskord koju tuleme, siis ei julge me ilmselt tükk aega kellelegi külla minna, sest tõenäoliselt on meil kiusatus visata pilk teie kraanidele (et kas ikka läigivad) ja möödaminnes sõrmega üle libistada pildiraamide ülemistest servadest ja...

Tehtud! - (Kolmanda tööpäeva seitsmes korter).

2 comments:

  1. Ma saan nii aru, et täna jäi pildile see, kelle jalas parajasti teile kahe peale antud püksid on?!?

    ReplyDelete
  2. Just. Sest ilma pyksata liigituks ehk internetiporno alla ja me ei taha ju oma armsaid lugejaid kaotada :D.

    ReplyDelete