Sunday, December 13, 2015

Peaaegu viis tärni

Nii. Me oleme saarel. (Sosinal: Tegelikult on see päris saar, mitte poolsaar!) Miljonäride ja kunstnike saarel nimega Waiheke. Ja elame majas, mille eest rikkad ameeriklased maksavad jõulude ajal tuhat dollarit ööst. Ehkki maja permees Mike toda rahvatõugu eriti ei armasta - olla kõige vingusemad kliendid.

Esimene tööpäev on läbi. See tähendab seda, et meil tuli oma asjad oma tuppa tõsta, natuke päevitada (iga viimane kui kohalik tuletab meile meelde, et UM-l on maailma kõige kõrgem ultraviolettkiirguse tase ja kõik surevad siin nahavähki elik melanoomi; Kaili, kes varsti terve UM on oma DNA-d nahatükikeste näol täis puistanud, palub pakkumisi teha, mitu nahka see maa temalt kolme kuu jooksul võtta jõuab), peremees poodi viia (selle käigus sai ta meile üksiti väikese ringsõidu saarel teha - no see oli igast kandist ilus, pealekauba sattusime jõuluparaadile) ja õhtusööginõud pesta. Peremehel oli suht lihtne päev, tema pidi ainult õhtusöögi valmistama ja meile kergeid karastavaid alkoholikokteile ette kandma.

Õhtusöögi käigus jõudis peremees meile rääkida tubli kolm neljandikku oma eluloost. Et kuidas neid on seitse õde-venda. Et kuidas ta on eluaeg talumees olnud, aga siis ikka ei tasunud ära ja nüüd on kinnisvaramees. Et talumehena suutis tema pügada 300 lammast päevas, aga see on selline keskmise amatööri tase, kõige paremad lambapügajad on maoorid ja need teevad 700 lammast päevas lagedaks. Et kuidas ta on kõiksugu tõuaretusprogrammidega tegelenud, nii lehmade kui lammaste kui alpakade kui meriinode kui... ja  loomadele embrüote siirdamisest ja surrogaatemadusest (ikka loomadel) ja et esimene katseklaasilehm sündis ka siin, UM-l, ja sellegi projekti juures oli Mike algusest peale, s.t. sellest hetkest, kui spermapoisid munaraku poole kihutasid... Ja et alpaka karv on seest õõnes ja see teeb ta kaks korda soojemaks kui lambavill ja et meriinosid pügatakse mingisuguste "vahvliraudade" vahel, nii, et kõigepealt jääb vill ühe vahvliraua külje peale ja siis pööratakse loom koos raudadega ümber ja sellest, kuidas alpakad, kes tasandikelt mägedesse viidi, õppisid seal viiesaja aasta jooksul (mis on evolutsiooni mõttes imelühike aeg) päikselise päeva ajal poegi sünnitama ja teevad seda tänase päevani nii... ja lõhedest ja nende paljunemisest ja...

Algajatele keeleõppijatele täiesti sobilikud teemad, eksole.

 Aga jah, siin me nüüd oleme Peaaegu nagu hiina viis tärni, ainult vaated on kordades paremad.
Näiteks meie toa aknast on selline vaade:
Selline on meie terrass alumisel korrusel ja...
...selline on meie tuba...
Loodame, et homme tuleb sama tegus päev.

Ikka ilusat meile kõigile!

No comments:

Post a Comment