Monday, February 26, 2018

Aitäh, minu Eesti!

Minu meelest on nüüd selgemast selgem, et Jumal valvab Eestimaa üle, ükskõik, kui palju me ise oma hümni ja selle seaduse ümber jaurame. Sest niisugust ilma lihtsalt ei saa keegi teine korraldada. Aitäh Sulle, armas taevaisa, sinisinise taevasillerduse, korralike külmakraadide ja selle puhta, kord hõbedaselt, siis jälle kuldselt langeva-sätendava valge lume eest!
Aitäh Sulle, armas Helve Kagukeskuse lillepoest, selle ägeda välikimbu-idee ja teostuse eest!

Aitäh, Kristi ja Kiti, et saime "ära sätitud"! (Mulle meeldisid väga need ETV reklaamiklipikesed tekstiga "Hakkame sättima!" - nii soojalt kodune väljend!)
Ja sättida oli vaja. Sest sünnipäeva-eelõhtul oli linnapäälikute vastuvõtt, kus muuhulgas anti Võru linnapea vapimärk legendaarsele ja värvikale õpetajale Elmar Susile - minul on au olnud olla tema kolleeg, mitte õpilane - aitäh, linnapea, märkamast ja aitäh, Elmar, kõigi muhedate hetkede, kõigi Su kaanide, kopranõre ja ussiviinade eest!

Aasta tegijateks kuulutati peol Timmide suguselts, kes on Nöörimaale kaelkirjaku teinud ja selle taha uue toidukeskuse. Aitäh, Mart-Taimar-Tarmo, nii nende eelmiste toreduste kui selle uue eest! Kummardan teie ees mõttes iga kord, kui seaperest mööda astun (need sead teevad mulle iga kord sigahea tuju!), kui söögisaalis Navitrollat naudin või kui kasvõi kaugemalt mööda sõitma trehvan - Võru arhitekti poolt projekteeritud, Võrumaa toodangut pakkuv Võrumaa meeste tehtud värk - no on uhke! Täiega timm värk! Aitäh, Timmid!

Aasta ettevõtteks nomineeriti metallist ehituslike konstruktsioonide valmistamise ja paigaldamisega tegelev AS Võru Hallid. Vägev, Eimu! Jaksu Sulle! Aitäh, Ülle, sellise poja eest!

Aitäh, pidulised Aigar ja Aino, oli tore teid üle pika aja näha!

Rõuge vallas sai samal ajal toreda tunnustuse Sandra oma salongiga Amii - Aasta Uus Tulija. Nii tore, Sannu, jätkugu Sul energiat - ideedest Sul esiotsa puudust ei paista! Aitäh selle armsa koha eest! Aitäh, Kiti ja Janek, sellise Sannu eest!

Aitäh, Mikk, et Sa meid Nogole lippu heiskama kamandasid! Niimoodi sai see pidulik päev kohe tükk maad pikem!
Aitäh, Nogo küla rahvas, kes te ikka ja alati platsis olete, olgu selleks ühine vistel-vastel või mistahes muu teema - töine või pidune, vahet pole...
Aitäh, Pille, termose ja tee eest! See oligi hää mõte!
Aitäh kellelegi, kes sinimustvalged õhupallid Rõuge nime külge mõtles, kellelegi, kes need täis puhus, kellelegi, kes need kokku ja kinni sidus...
Aitäh, Paul Barnhard, selle Sinu initsiaalidega lipu eest, mida Sa oma kirstupõhjas hoidsid ja mis veel alles õige mitu aega pärast taasiseseisvumist välja tuli! See on sõnulseletamatu tunne, segu austusest, härdusest ja omamoodi hämmingust, mis niisuguste asjadega kaasas käib.

Aitäh, Merilyn, hommikukama ja -kohvi eest :) !
Aitäh, Premia jäätisevabrik, selle imemaitsva jäätise eest! Esimesed ampsud läksid küll kergelt kõheldes - no on keeruline sedavärvi asju suhu panna! - kuid pärast esimesi tuli peagi poodi uute jäätiste järele kihutada. Laste suud nägid kah väga põnevad välja :)!
Aitäh, sõber, et Sa oma peo just sellele päevale otsustasid sättida ja niimoodi meile topeltpiduliku, kuid väga hubase olemise oskasid korraldada! (Ja ma ei väsi imetlemast meie maakivi!)

Aitäh, Margarita, korralikult ette valmistatud pidukõne eest :)! Aitäh "köögitoimkonnale" imemaitsvate roogade eest! (Brokoliga salatiroheliseks tuunitud kartulipüree sõnum "Sõbrad, kevad pole enam kaugel!" mõjus päikselisel hetkel  isegi ootamatult usutavalt!)
Aitäh, Riita, kõigi nende raputuste ja vapustuste, soovituste ja tarkuste eest, millega Sa meid kollase koera aastasse kupatasid!
Aitäh nende seemnekilode eest, mis selle akna taha on läinud ja mistõttu kallid külalised end etendust vaatama võivad unustada. Mistõttu omakorda pooled tänusõnad toitlustustoimkonnale ütlemata jäävad...
Aitäh "Eesti Minut 100" idee autorile - ma usun, et tänapäeva vahendeid ja võimalusi arvestades sai enamus eestimaalastest sel hetkel - 24.02.2018 kell 13.00 - üles pildistet! Isegi kallistamine oli sedapuhku "üleriigiliselt organiseeritud" - kell 20.18...
Aitäh Suure Muna kohvikule - tundub, et nüüd lõpuks tulebki kartulikoori sööma hakata. Kes aru ei saa, see peab lihtsalt Suure Muna kohvikusse minema ja proovima. Aga ole hoiatatud - sõltuvus tuleb juba pärast esimest ampsu!
Aitäh,  Rõuge, ka selle õhtuse üllatuse eest! (allolev pilt on Mark Martinilt näpatud)
Aitäh, Pille ja Allan, värskete muljete eest presidendi peolt! 
Minu Eesti koos minu Eesti inimestega. Aitäh teile, minu inimesed, kes te postitasite sotsiaalmeediasse oma Eestit. Aitäh teile, minu inimesed, kellega me sel päeval ei kohtunud ega suhelnud. See polegi tähtis - me teeme seda homme või ülehomme või kuu aja pärast. Vahet pole, sest me teame ju - me oleme omad inimesed!

Ilusat uut aastasada meile kõigile!

1 comment: